Apple Pay -maksusovellus käyttöön kaikissa Restelin ravintoloissaMobiilijätti Apple lanseerasi lokakuussa Suomessa Apple Pay -lompakon, johon voi yhdistää maksukortin ja täten suorittaa maksut Apple Pay -maksusovelluksen turvin. Ravintolalaskun maksaminen Apple Pay -maksusovelluksen kautta on mahdollista kaikissa Restelin ravintoloissa ja St1:n asemilla.

Apple Pay on maksupalvelusovellus, jonka avulla Apple-laitteiden käyttäjät voivat maksaa ostoksia liikkeessä, verkkokaupoissa tai eri sovelluksissa. Maksusovellus lanseerattiin Suomessa 24.10.2017 ja ensimmäisenä sen ottivat käyttöön Nordean ja St1:n korttiasiakkaat. Nyt myös Restelin kaikissa ravintoloissa laskun voi maksaa Apple Pay -maksusovelluksella.

– Apple Pay on pohjoisella pallonpuoliskolla varsin uusi maksumahdollisuus, ja olemme iloisia että pääsemme tarjoamaan sen asiakkaillemme ensimmäten toimijoiden joukossa. Nyt ravintola-asiakkaamme voivat maksaa tilauksensa helposti ja turvallisesti iPhone-puhelimella tai Apple Watch-kellolla maksusovellusta käyttäen, Restel Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Toni Flyckt kertoo.

Applen maksusovellus hyödyntää sekä iPhoneista tuttua sormenjäljen tunnistamista että NFC-lähimaksuteknologiaa. Mobiililaitteella tehtävä maksu tapahtuu yhtä vaivattomasti, kuten lähimaksuominaisuudella varustetulla maksukortilla: iPhone-matkapuhelin tai Apple Watch -kello viedään maksupäätteen luo ja maksu vahvistetaan sormenjäljellä.

Apple Pay toimii iPhone SE -mallissa ja sitä uudemmissa puhelimissa sekä Apple Watch -kellossa. Puhelimen käyttämiseksi maksuvälineenä sen käyttäjä tallentaa pankin antaman maksukortin tiedot Apple Wallet -sovellukseensa. Tällöin kuluttaja välttyy pin-koodin näppäilemiseltä, jolloin maksutapa on turvallisempi kuin lähimaksu-ominaisuudella varustetun kortin käyttö. Käytön turvallisuutta lisää myös Apple-laitteiden sormenjälkitunnistusominaisuus.